Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Iranul s-ar putea dota cu o bombă atomică peste un an

Barack Obama: Iranul s-ar putea dota cu o bombă atomică peste un an

Barack Obama: Iranul s-ar putea dota cu o bombă atomică peste un an
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    05 Oct 2013   •   22:30

Preşedintele american Barack Obama a declarat că Iranul ar putea produce o bombă atomică "peste an sau mai târziu". Declaraţia a fost făcută de preşedintele SUA într-un interviu acordat agenţiei Associated Press (AP), Obama apreciind că omologul său iranian Hassan Rohani a mizat pe credibilitatea sa pentru a iniţia un nou dialog cu Statele Unite.

Rohani "nu este singurul care decide, dar nici ultimul", a recunoscut preşedintele american, potrivit AFP, informează Mediafax.

Pe 27 septembrie, Obama a avut o conversaţie telefonică cu Rohani, a doua zi după o întâlnire la ONU
a şefilor diplomaţiei din cele două state, John Kerry şi Mohammad Javad Zarif.

Statele Unite şi Iranul şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în 1980, după un an de la revoluţia islamică.  Washingtonul a reiterat că va lua în considerare o opţiune militară. 

De asemenea, Obama l-a primit luni, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a ţinut năun discurs la Adunarea Naţională a ONU.

"Israelul nu va lăsa Iranul să obţină armă nucleară", a declarat Netanyahym adăugând că Israelul este pregătit să acţioneze singur, dacă va fi nevoie.

Iranul este suspectat de marile puteri că încearcă să se doteze cu armă nucleară sub acoperirea unui program civil, ceea ce Teheranul dezminte.



×
Subiecte în articol: Barack Obama bomba atomica
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close