Antena 3 CNN Externe Barack Obama îşi aniversează ziua de naştere. Preşedintele SUA a împlinit 50 de ani

Barack Obama îşi aniversează ziua de naştere. Preşedintele SUA a împlinit 50 de ani

Barack Obama îşi aniversează ziua de naştere. Preşedintele SUA a împlinit 50 de ani
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
04 Aug 2011   •   09:27

Preşedintele Barack Obama împlineşte joia aceasta 50 de ani. Aniversarea nu trece neobservată, chiar dacă nu vine într-un moment prea fericit, ci într-o perioadă de turbulenţe economice şi politice. Obama şi-a tratat colaboratorii cu hamburgeri, iar apoi a fost sărbătorit de simpatizanţi la Chicago, oraşul unde şi-a început cariera politică.

Barack Obama nu are prea multe motive să se bucure la împlinirea vârstei de 50 de ani. Chiar dacă a scăpat de ameninţarea unei crize a datoriei publice, situaţia economiei americane rămâne marcată de stagnare şi şomaj iar popularitatea preşedintelui a scăzut la cote alarmante.

Ca să mai uite de probleme, Obama s-a relaxat aşa cum a făcut-o şi altă dată, într-un restaurant fără pretenţii din Washington. El a tratat cu hamburgeri şi cartofi prăjiţi câţiva colaboratori care au muncit din greu în negocierea acordului cu republicanii, pentru ridicarea plafonului de îndatorare.

Preşedintele a mers apoi la Chicago pentru a relua o activitate în care rămâne greu de egalat: cea de colectare de fonduri pentru partid. De această dată însă, adunarea s-a transformat într-o petrecere aniversară.

Cântăreaţa Jennifer Hudson a fost cea care a dat tonul urărilor muzicale. Pianistul Herbie Hancock s-a numărat şi el printre artiştii invitaţi la evenimentul prezidat de primarul oraşului, Rahm Emanuel, fostul şef de cabinet al lui Obama. Preşedintele s-a adresat de asemenea prin videoconferinţă, participanţilor la cele peste 1000 de petreceri organizate în toată ţara, cu ocazia aniversării sale.



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close