Barack Obama îşi cumpără draperii pentru Casa Albă

27 Oct 2008   •   15:17
Barack Obama îşi cumpără draperii pentru Casa Albă

Barack Obama, candidatul democrat la preşedinţia SUA îşi comandă deja draperii noi pentru Casa Albă, pretinde rivalul său, republicanul John McCain. El le-a spus americanilor că Obama este mult prea sigur de victoria în alegerile prezidenţiale din 4 noiembrie. McCain i-a asigurat pe alegători că, în ciuda sondajelor defavorabile, va câştiga cursa prezidenţială. Candidatul republicanilor crede că Obama nu ar trebui să fie atât de încrezător.
?Şi-a comandat, deja, draperii noi, şi-a pregătit primul discurs către naţiune înainte de alegeri. Bănuiesc că sunt eu demodat când vine vorba de lucrurile acestea, prefer să-i las pe cetăţeni să decidă în loc să fiu sigur de rezultat?, a declarat McCain.
Comparat de democraţi cu nepopularul George Bush, McCain a făcut tot posibilul să se disocieze de preşedintele în exerciţiu.
?E cert că nu sunt George Bush. E cert că nu sunt popular în interiorul propriului meu partid. E cert că atunci când am spus că greşim în Irak şi că vom pierde, am fost criticat de republicani?, spune McCain.
Barack Obama a reacţionat imediat. El i-a amintit rivalului său că l-a susţinut în numeroase rânduri pe Bush.
?Chiar în dimineaţa asta, senatorul McCain a spus că el şi preşedintele Bush împart o viziune comună. Exact, Colorado, cred că, în sfârşit, John McCain a fost sincer cu noi mărturisind că el şi George Bush au multe în comun?, contracarează Obama.
Cu o săptămâna înaintea alegerilor, cele mai recente sondaje de opinie îl dau ca favorit pe Barack Obama. El are un avans de 5 până la 10 procente în faţa lui John McCain.
Antena3

x close