Antena 3 CNN Externe Barack Obama îşi lansează campania pentru un nou mandat la Casa Albă

Barack Obama îşi lansează campania pentru un nou mandat la Casa Albă

Barack Obama îşi lansează campania pentru un nou mandat la Casa Albă
Sursa foto: Foto: smh.com.au
04 Apr 2011   •   14:40

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama va candida pentru un al doilea mandat. Liderul de la Casa Albă şi-a anunţat candidatura la alegerile de anul viitor prin intermediul unui mesaj pe care l-a postat pe site-ul său de campanie.

În cadrul campaniei anterioare, mediul on-line a fost considerat unul dintre cele mai prolifice pentru preşedintele american. Prin intermediul internetului, Obama are o reţea de milioane de oameni care îl susţin.

În cadrul unui e-mail transmis către susţinători, citat de BBC, Obama anunţă că noua campanie va începe mai încet, oamenii fiind îndemnaţi să vorbească între ei şi să se convingă care este alegerea potrivită.

 


Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Pew Research Center, Obama ar fi votat de 47% dintre cetăţenii cu drept de vot, aflându-se într-o pozişie comparabilă, sau chiar mai bună decât predecesorii săi. Atât Bill Clinton, cât şi George W. Bush au fost câştigat alegerile pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Absolvent de drept al Universităţii Harvard, Barack Obama este al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi primul preşedinte de culoare din istoria ţării.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close