Antena 3 CNN Externe Barack Obama lansează un atac la adresa băncilor: Doresc să oprească reforma financiară

Barack Obama lansează un atac la adresa băncilor: Doresc să oprească reforma financiară

Barack Obama lansează un atac la adresa băncilor: Doresc să oprească reforma financiară
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    07 Oct 2011   •   11:05

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a lansat, vineri, un atac dur la adresa băncilor şi Republicanilor, joi, acuzând că încearcă să blocheze reforma financiară, informează Reuters.

Obama, candidatul Democraţilor pentru peşedinţia Statelor Unite, în cadrul alegerilor din 2012, a folosit un ton populist, în contextul unei nemulţumiri publice faţă de practicile Wall Street. Şeful de la Casa Albă susţine că adversarii politici intenţionează să anuleze reglementările impuse de administraţia Obama în funcţionarea Wall Street.

Preşedintele a pus presiune şi pe Congres, cerând adoptarea planului de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de noi locuri de muncă. El a declarat că "este împăcat" cu ideea ca banii necesari pentru acest plan să provină din impozitarea în plus a milionarilor. Republicanii îl acuză pe Obama că face campanie politică.

Conferinţa de la Casa Albă vine în contextul în care mii de cetăţeni din Statele Unite protestează împotriva Wall Strret pe străzile mai multor oraşe americane.

"Cred că oamenii sunt frustraţi, iar protestatarii dau voce unei frustrări mai extinse cu privire la modul în care funţionează sistemul nostru financiar", a declarat preşedintele Statelor Unite.

Timp de mai multe zile, manifestanţii au campat în parcul din Districtul Financiar din New York, cerând ca 20.000 de persoane să inunde zona pentru câteva luni. "Occupy Wall Street" este o mişcare fără lider formată în mare parte din tineri nemulţumiţi de starea economiei, războiul din Afganistan, mediu şi starea Americii şi a lumii în general.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close