Antena 3 CNN Externe Barack Obama, lăudat şi criticat deopotrivă, la un an de la obţinerea mandatului de preşedinte

Barack Obama, lăudat şi criticat deopotrivă, la un an de la obţinerea mandatului de preşedinte

Barack Obama, lăudat şi criticat deopotrivă, la un an de la obţinerea mandatului de preşedinte
04 Noi 2009   •   22:05

La 4 noiembrie 2008, o întreagă lume asista la un moment istoric: alegerea primului preşedinte de culoare din istoria SUA. La un an de la victorie, preşedintele american Barack Obama primeşte atât laude, cât şi critici. Sondajele arată însă că măsurile luate de Obama, de la învestirea în funcţie, se bucură de susţinerea majorităţii americanilor.

Alegerea primului preşedinte de culoare din istoria SUA aducea în inimile americanilor, dar şi ale cetăţenilor lumii, speranţa unei schimbări în bine.

Dincolo de părerile personale, faptele sunt cele care vorbesc. Obama a făcut mai multe promisiuni în campanie. Printre cele pe care le-a realizat până acum se numără stoparea colapsului sistemului financiar, prin sprijinul de 787 de miliarde de dolari acordat economiei americane, salvarea industriei auto, proiectul privind cercetările cu celule stem, dar şi reducerea numărului soldaţilor din Irak şi concentrarea asupra războiului din Afganistan.

Pe agenda lui se află şi reformarea sistemului de asigurări medicale, proiectul privind energia şi schimbările de climă şi închiderea închisorii de la Guantanamo.

Pe agenda de politică externă, principalele preocupări sunt legate în continuare de Coreea de Nord, Iran şi Orientul Mijlociu.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close