Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Majorarea plafonului de îndatorare este doar primul pas

Barack Obama: Majorarea plafonului de îndatorare este doar primul pas

Barack Obama: Majorarea plafonului de îndatorare este doar primul pas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
02 Aug 2011   •   22:38

Cu numai câteva ore înainte de o istorică intrare în incapacitate de plată, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a aprobat un plan de majorare a plafonului de îndatorare cu 2.400 de miliarde de dolari. Şeful de la Casa Albă a declarat, în urma aprobării planului, că acesta este doar un prim pas şi nu va abandona proiectul de majorare a taxelor pentru americanii bogaţi, informează ABC News.

Barack Obama le-a mulţumit americanilor că au pus presiune pe aleşii lor, democraţi sau republicani, să lase la o parte politica şi să elaboreze un plan care să ajute la evitarea unui dezastru în economia Statelor Unite.

Preşedintele american a declarat că nu se poate micşora deficitul bugetar doar prin tăierea cheltuielilor, ci este nevoie de o abordare echilibrată. "Toată lumea trebuie să contribuie" a declarat Barack Obama, explicând că ar trebui rezolvate excepţiile de la impozitare pentru marile averi înainte de a se privi către tăierea investiţiilor în educaţie, cercetare sau sănătate.

"Deşi alegătorii au votat pentru un guvern divizat, nu au votat pentru un guvern disfuncţional. Ei vor să rezolvăm probleme. Ei au votat pentru o economie care să crească şi creeze locuri de muncă" a spus preşedintele Statelor Unite, indicând că reducerea deficitului bugetar este doar unul dintre obiectivele de îndeplinit.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close