Antena 3 CNN Externe Barack Obama NU ARE VOIE să aibă un Iphone. Mail-ul personal al preşedintelui are doar 10 contacte

Barack Obama NU ARE VOIE să aibă un Iphone. Mail-ul personal al preşedintelui are doar 10 contacte

Barack Obama NU ARE VOIE să aibă un Iphone. Mail-ul personal al preşedintelui are doar 10 contacte
05 Dec 2013   •   13:28

Preşedintele american, Barack Obama, a spus că el a rămas fidel  vechiului său telefon BlackBerry, precizând că nu îşi poate permite să aibă un Iphone, din "motive de siguranţă", relatează Reuters.

Declaraţia liderului american a fost făcută, ieri, în cadrul unei întâlniri cu studenţii prezenţi la Casa Albă, pentru promovarea legii sănătăţii. Obama a precizat că foloseşte însă o tabletă a celor de la Apple, un Ipad de ultimă generaţie.

Conform informaţiilor dezvăluite de fostul agent CIA, Edward Snowden, Apple a fost una dintre companiile menţionate, care ar fi permis Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) accesul direct la serverele cu datele clienţilor săi. La acea vreme, reprezentaţii companiei negau cu vehemenţă aceste informaţii.

Obama a continuat spunând că a luptat să-şi păstreze actualul telefon, după ce a ajuns la conducerea SUA, dar oricum, doar 10 persoane au mailul său personal.
El se poate considera un preşedinte "privilegiat", având în vedere că atât George W. Bush, cât şi Bill Clinton, nu şi-au folosit propriile adrese poştale electronice pe timpul mandatelor sale.

BlackBerry, brand care aparţine companiei canadiene Research In Motion Ltd, a fost inventatoarea mail-ului mobil, dar a pierdut piaţa odată cu apariţia telefoanelor inteligente, care folosesc sisteme de operare Apple sau Google Android.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close