Antena 3 CNN Externe Barack Obama, omul de peste 100 milioane de dolari pe lună din donaţii

Barack Obama, omul de peste 100 milioane de dolari pe lună din donaţii

Barack Obama, omul de peste 100 milioane de dolari pe lună din donaţii
14 Oct 2008   •   01:49

Cheltuielile masive ale lui Barack Obama pentru campania la televiziune - 21 milioane de dolari doar în prima săptămână a lunii octombrie ?cuplată cu decizia sa de a cumpără 30 de minute în prime time la sfârşitul acestei luni au provocat zvonuri că senatorul de Illinois s-ar putea să fi bătut orice record în materie de strângere de fonduri, în luna septembrie. Documentele privind strângerea de fonduri nu trebuie duse la Comisia Elctorală Federală până la 20 octombrie, dar cu toate acestea democraţii şi liberalii nu pot fi opriţi în a specula cât a strâns Obama luna trecută,scrie Washington Post.
?Cu creşterea fără frecedent a listei de pe internet şi calendarul agresiv de strângere de fonduri, este foarte posibil ca Obama să fi adunat aproape 100 de milioane de dolari într-o lună?, declara unul din membrii staffului democratului. Sursa a adăugat că Obama ar putea depăşi pragul de nouă milioane de donatori pe internet până la sfârşitul lunii. În acest context, acelaşi oficial aprecia că în contextul dat nu ar fi o surpriză ca democratul să ajungă chiar la cifra de 115 milioane de dolari colectaţi în septembrie.
Publicaţia citată este de părere că donorilor le place să fie alături de învingător. Astfel că, cu cât pare Obama mai mult a fi un câltigător, cu atât mai mult cei indecişi se vor orienta spre el.
Până acum cea mai bună lună a lui Obama a fost august ? care de obicei nu prea este prielnică pentru strângerea de fonduri- când a adunat 67 milioane de dolari şi a încheiat luna cu 77 milioane în cont.
Acum chiar dacă cifrele exacte nu au fost date publicităţii, presa americană a calculat că în săptămâna 30 septembrie ? 6 octombrie Obama a cheltuit de trei ori mai mult decât McCain - 21 la 7 milioane de dolari. În plus, s-aflat că Obama doreşte să cumpere un pachet de spaţiu de emisie la toate posturile naţionale americane pentru ora 20 pe data de 29 octombrie. Deja primul pas a fost făcut prin achizţia a 30 de minute la CBS şi NBC, urmând acum Fox şi ABC Ultimul candidat care a făcut acest lucru a fost Ross Perot în 1992.
Donaţiile către Obama
Ianuarie: $36,8 milioane
Februarie: $56,7 milioane
Martie: $42,8 milioane
Aprilie: $31,9 milioane
Mai: $23,4 milioane
Iunie: $54,2 milioane
Iulie: $51,4 milioane
August: $67,5 milioane
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close