Antena 3 CNN Externe Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul: "Primul preşedinte gay"

Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul: "Primul preşedinte gay"

Barack Obama, pe coperta unei reviste cu titlul: "Primul preşedinte gay"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Mai 2012   •   21:12

Preşedintele Barack Obama a apărut pe coperta unei publicaţii alături de mesajul "Primul Preşedinte Gay", după ce acesta şi-a exprimat sprijinul pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex, săptămâna trecută, informează Fox News.

In fotografia de pe copertă, Obama apare privind spre cer, cu un inel în culorile curcubeului deasupra capului. Articolul din revistă este scris de jurnalistul homosexual Andrew Sullivan, un conservator declarat, şi analizează sprijinul preşedintelui pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex.



Obama a afirmat miercuri că susţine căsătoriile gay, schimbându-şi poziţia asupra unei probleme sociale controversate în SUA, cu numai şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele a precizat că, în urma unor discuţii îndelungate cu prietenii şi familia, inclusiv cu soţia şi cele două fiice ale lor, el consideră "personal" că homosexualii şi lesbienele ar trebui să aibă dreptul de a se căsători.

Viziunea lui Obama este în contrast cu cea a lui Mitt Romney, care va fi probabil contracandidatul său republican la alegerile prezidenţiale şi care şi-a reiterat opinia conform căreia "căsătoria este o relaţie între un bărbat şi o femeie".

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close