Antena 3 CNN Externe Barack Obama, pentru prima oară sub procentul de 50% în privinţa popularităţii

Barack Obama, pentru prima oară sub procentul de 50% în privinţa popularităţii

Barack Obama, pentru prima oară sub procentul de 50% în privinţa popularităţii
19 Noi 2009   •   16:33

Popularitatea lui Barack Obama a scăzut pentru prima oară sub procentul 50 la sută în cadrul unui sondaj efectuat de Universitatea Quinnipiac, şi făcut public joi, relatează quinnipiac.edu. Sprijinul său pentru războiul din Afganistan este unul dintre factorii care a cauzat scăderea sa în sondaje. Americanii susţin războiul din Afganistan în proporţie de 48 - 41 la sută, spre deosebire de un sondaj realizat în octombrie, în care 52 ? 37 la sută dintre americani erau de acord cu acest război.

?Preşedintele se găseşte între două coaliţii, una care îl sprijină în privinţa problemelor din Statele Unite şi cealaltă complet diferită care îl sprijină în privinţa războiului din Afganistan. Acest lucru îi pune serios la încercare aptitudinile sale politice?, a declarat Peter Brown, asistent director la Universitatea Quinnipiac.

?Deşi acţiunile preşedintelui Obama sunt aprobate de mai puţin de 50 la sută de americani, pentru prima oară, la nivel naţional, (...) în politică acest lucru nu reprezintă un indicator pozitiv pentru Casa Albă?, a spus Brown. ?Mai mult, procentajul celor care aprobă măsurile economice adoptate de Obama a scăzut de la 46 la sută în luna octombrie, la 43% în prezent?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close