Antena 3 CNN Externe Barack Obama primeşte 30 de ameninţări cu moartea pe zi. Serviciile Sercrete nu mai fac faţă

Barack Obama primeşte 30 de ameninţări cu moartea pe zi. Serviciile Sercrete nu mai fac faţă

Barack Obama primeşte 30 de ameninţări cu moartea pe zi. Serviciile Sercrete nu mai fac faţă
Sursa foto: Barack Obama
04 Aug 2009   •   13:41

Preşedintele american Barack Obama primeşte cel puţin 30 de ameninţări cu moartea, într-o singură zi, iar Serviciile Secrete americane se confruntă cu o lipsă acută de personal, arată Ronald Kessler în noua sa carte, ?In the President's Secret Service?.

Din momentul în care Barack Obama a preluat funcţia de preşedinte al SUA, ameninţările cu moartea au crescut cu...400 % faţă de perioada mandatului lui George W. Bush. Atunci, numărul ameninţărilor la adresa preşedintelui erau de 3.000 pe an, informează The Telegraph.

În timpul ceremoniei de învestitură a preşedintelui, din ianuarie, mai mult de 40.000 de agenţi ai Serviciilor Secrete şi angajaţi ai 94 de agenţii militare şi ale poliţiei au asigurat paza preşedintelui. Chiar şi aşa, serviciile de securitate au lăsat de dorit în timpul evenimentului. Potrivit lui Kessler, ar fi fost relativ simplu pentru un eventual asasin să se apropie de preşedinte.

În loc să suplimenteze numărul de agenţi, Serviciile Sercrete au prelungit programul celor deja angajaţi. Costurile pentru testarea şi pregătirea eventualilor agenţi ar fi depăşit posibilităţile financiare ale instituţiei.

?Numărul agenţilor ar trebui să fie de două ori mai mare, însă solicitările noastre au fost ignorate de conducere. A trebuit întotdeauna să ne descurcăm cu resursele pe care le-am avut?, susţine un oficial al Serviciilor Secrete citat de Kessler.



Obama, ameninţat de neonazişti care vroiau să împuşte 88 de persoane de culoare şi să decapiteze alte 14

Unele dintre ameninţările cu moartea au fost făcute publice, însă cele mai multe nu au fost dezvăluite de Serviciile Secrete americane. Cu toate că majoritatea ameninţărilor nu sunt credibile, agenţii Serviciilor Sercrete sunt obligaţi să le verifice pe toate.

Ameninţările la adresa preşedintelui au început chiar din timpul campaniei electorale când Obama a primit nu mai puţin de 500 de ameninţări cu moartea.

La numai o zi de la câştigarea alegerilor, doi tineri neonazişti din statul Tennessee au fost înculpaţi pentru ameninţarea lui Barack Obama. Cei doi ar fi avut de gând să să împuşte 88 de persoane de culoare (corespunzând valorii numerice a acronimului "Heil Hitler") şi să decapiteze alte 14 (numărul cuvintelor din sloganul "Trebuie să asigurăm supravieţuirea rasei noastre şi viitorul copiilor albi").

La începutul lunii iunie, un bărbat, care a mărturisit funcţionarilor unei bănci că intenţionează să îl asasineze pe preşedintele american Barack Obama, a fost arestat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama SUA
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close