Antena 3 CNN Externe Barack Obama rămâne popular, în pofida unor polemici în care este implicată administraţia

Barack Obama rămâne popular, în pofida unor polemici în care este implicată administraţia

Barack Obama rămâne popular, în pofida unor polemici în care este implicată administraţia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Mai 2013   •   19:00
Nivelul popularităţii preşedintelui american Barack Obama a rămas în această săptămână la peste 50%, potrivit unui sondaj CNN publicat duminică, în pofida celor trei polemici în care este implicată administraţia sa, relatează AFP, conform Mediafax.
Aproximativ 53% dintre americani aprobă activitatea şefului statului, în timp ce 45% o dezaprobă, relevă studiul realizat de CNN şi Institutul ORC vineri şi sâmbătă, după o săptămână politică monopolizată de o serie de controverse ce au declanşat furia republicanilor.
Un proiect de lege privind protejarea surselor jurnaliştilor a fost "dezgropat", în urma indignării provocate de dezvăluirea procurării unor registre telefonice ale Associated Press (AP) de către Departamentul de Justiţie.
De asemenea, au început să "cadă capete" în administraţia fiscală, care a recunoscut că a supus zeci de grupuri conservatoare unor proceduri administrative extrem de dure şi "nepotrivite".
Totodată atentatul comis la Benghazi (Libia) în septembrie a rămas de actualitate, Casa Albă publicând, în urma unor presiuni, aproximativ 100 de pagini de e-mailuri interne cu scopul de respinge acuzaţii de manipulare.
La începutul lui aprilie, acelaşi sondaj îi acorda preşedintelui o cotă statistic echivalentă de 51%.
Aproape 61% dintre persoanele intervievate apreciază că declaraţiile lui Barack Obama în legătură cu scandalul privind fiscul au fost "majoritatea adevărate" sau "în totalitate adevărate", în timp ce 54% consideră că aleşii republicani au "reacţionat în mod nepotrivit" faţă de dezvăluiri.
"Americanii au o mare încredere în preşedinte", a comentat duminică pentru CNN Dan Pfeiffer, un consilier de rang înalt la Casa Albă. "Problema republicanilor este dacă vor coopera cu preşedintele" în dosarele legislative importante din acest an, şi anume reformarea imigraţiei şi bugetul federal, a adăugat acesta.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close