Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Responsabilitatea tragediei din Algeria revine teroriştilor

Barack Obama: Responsabilitatea tragediei din Algeria revine teroriştilor

Barack Obama: Responsabilitatea tragediei din Algeria revine teroriştilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Ian 2013   •   11:32

Preşedintele american Barack Obama i-a acuzat pe autorii "terorişti" ai luării de ostatici la un complex de exploatarea gazelor, în Algeria, că poartă responsabilitatea morţii ostaticilor, într-un comunicat publicat sâmbătă, relatează AFP.
   
"Responsabilitatea acestei tragedii revine teroriştilor aflaţi la originea ei, iar Statele Unite condamnă acţiunile acestora în modul cel mai ferm", a apreciat Obama.
   
"În zilele următoare vom rămâne în contact strâns cu Guvernul algerian, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, cu scopul de a acţiona împreună în vederea evitării unor asemenea tragedii", a adăugat el.
   
Aceasta este prima declaraţie directă a preşedintelui american despre luarea de ostatici.
   
Douăzeci şi trei de cetăţeni străini şi algerieni au fost ucişi în luarea de ostatici la complexul de la In Amenas, care s-a încheiat sâmbătă cu uciderea răpitorilor islamişti cu legături cu Al-Qaida în asaltul final al forţelor speciale din cadrul armatei algeriene.
   
Între ostaticii ucişi se află cetăţeni din România, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.
   
Această dramă subliniază pesistenţa ameninţării reprezentate de "Al-Qaida şi alte grupări extremiste violente în Africa de Nord", a subliniat Obama.
   
"În prezent, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile tuturor celor care au fost ucişi sau răniţi în cursul atacului terorist din Algeria", a adăugat preşedintele american.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close