Antena 3 CNN Externe Barack Obama s-a întâlnit pentru prima dată cu Papa Benedict al XVI-lea

Barack Obama s-a întâlnit pentru prima dată cu Papa Benedict al XVI-lea

Barack Obama s-a întâlnit pentru prima dată cu Papa Benedict al XVI-lea
Sursa foto: Barack Obama Benedict al XVI-lea
10 Iul 2009   •   18:48

Preşedintele american şi-a încheiat vizita în Italia unde a participat la summit-ul G8, printr-o deplasare la Vatican. Barack Obama s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea cu care a discutat despre subiectele asupra cărora cei doi au divergenţe. Liderul de la Washington pledează pentru uniunile legale dintre persoane de acelaşi sex şi susţine avorturile, subiecte tabu pentru Biserica Catolică.

Cu câteva ore mai devreme, liderii ţărilor G8 au creat la summitul de la L'Aquila un fond pentru siguranţa alimentară ce va fi finanţat cu 15 miliarde de dolari în următorii trei ani, la care se adaugă alte cinci miliarde de dolari promise de ţările cu economii emergente şi celelalte state cu economii puternice care au fost reprezentate la L'Aquila.

În acest context, Barack Obama a declarat că "Problemele din această perioadă ameninţă pacea şi prosperitatea tuturor ţărilor din lume. Deşi pieţele financiare îşi revin şi se pare că am evitat colapsul de nivel global, ştim că foarte mulţi oameni încă au probleme. Aşa că ne-am pus de acord că redresarea totală este departe. Ar fi prematur să lansăm acum planurile de stimulare a economiilor."

Un alt subiect discutat a fost reformarea instituţiilor internaţionale. Preşedintele rus a precizat, după încheierea întâlnirilor la nivel înalt, că structura Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a instituţiilor financiare ar putea modificată pentru a putea face faţă mai eficient problemelor actuale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close