Antena 3 CNN Externe Barack Obama salută mesajul "clar și puternic" al Papei Francisc în privința mediului

Barack Obama salută mesajul "clar și puternic" al Papei Francisc în privința mediului

Barack Obama salută mesajul "clar și puternic" al Papei Francisc în privința mediului
Sursa foto: Foto: AGERPRES
19 Iun 2015   •   00:28

Președintele american, Barack Obama, a salutat mesajul "clar și puternic" al Papei Francisc, care joi într-o enciclică i-a îndemnat pe liderii mondiali să acționeze rapid pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

"Admir profund decizia Papei de a lansa un apel la acțiune în privința schimbărilor climatice, clar, puternic și cu toată autoritatea morală pe care i-o conferă poziția sa", a afirmat liderul de la Casa Albă într-un comunicat, potrivit AGERPRES.

"Așa cum a spus cu elocvență Papa Francisc în această dimineață, avem responsabilitatea de a ne proteja copiii și copiii copiilor noștri de impactul devastator al schimbărilor climatice", a continuat Barack Obama, îndemnând în același timp la protejarea celor foarte săraci "care au cel mai mult de pierdut" în fața creșterii termometrului mondial.

Președintele american a adăugat că este nerăbdător să abordeze direct chestiunea respectivă cu Suveranul Pontif cu ocazia vizitei pe care aceasta o va efectua la Casa Albă pe 23 septembrie.

În perspectiva conferinței de la Paris, prevăzută pentru luna decembrie, care urmărește încheierea unui acord internațional asupra climei, "îmi exprim speranța că toți liderii planetei — și toți copiii lui Dumnezeu — vor auzi apelul Papei Francisc de a ne reuni pentru a avea grijă de casa noastră comună", a mai afirmat Barack Obama.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Papa Francisc mesaj
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close