Antena 3 CNN Externe Barack Obama se bazează pe "donatori" pentru al doilea mandat la Casa Albă

Barack Obama se bazează pe "donatori" pentru al doilea mandat la Casa Albă

Barack Obama se bazează pe "donatori" pentru al doilea mandat la Casa Albă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Oct 2011   •   10:31
Numărul „donatorilor” care strâng bani mulţi pentru preşedintele Barack Obama s-a înmulţit în ultimele trei luni, pentru ce va fi, probabil, cea mai scumpă campanie prezidenţială din istoria Statelor Unite, transmite Reuters.

Cel puţin 49 de persoane au strâns cel puţin jumătate de milion de dolari pentru preşedinte, în comparaţie cu 27 de persoane, cum s-a arătat în primul raport oficial.

Marii „donatori” sunt de obicei oameni cu relaţii foarte bune care promit strângerea de zeci de mii de dolari pentru un candidat.

Fostul director executiv al Goldman Sachs, Jon Corzine, dar şi directorul executiv al Dreamworks Animation, Jeffrey Katzenberg, sunt pe lista „elitelor” care au strâns peste 500.000 de dolari pentru preşedintele Obama.

Rapoartele financiare pentru campania preşedintelui arată că acesta poate să pună la bătaie sume considerabile, în ciuda economiei stagnante.

Obama şi partidul democraţilor au strâns mai bine de 150 de milioane de dolari până acum pentru campania preşedintelui, depăşind cu mult sumele rivalului republican.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close