Antena 3 CNN Externe Barack Obama şi-a depus jurământul de învestitură. SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte (VIDEO)

Barack Obama şi-a depus jurământul de învestitură. SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte (VIDEO)

Barack Obama şi-a depus jurământul de învestitură. SUA are, oficial, cel de-al 44-lea preşedinte (VIDEO)
Sursa foto: Obama
20 Ian 2009   •   19:01

Prima putere a lumii şi-a schimbat preşedintele. Barack Obama şi-a depus jurământul de învestitură, marţi, la ora 12:00 (19:00, ora României).
Astfel, Obama a devenit, în mod oficial, cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
La depunerea jurământului, noul preşedinte al Americii a folosit aceeaşi Biblie pe care a folosit-o şi Abraham Lincoln, în martie 1861.

În discursul său de învestitură, Barack Obama a adresat un mesaj de speranţă şi a făcut un apel la mobilizare pentru combaterea numeroaselor provocări cu care se confruntă ţara.
Noul preşedinte al SUA, Barack Obama, şi-a început discursul mulţumind tuturor pentru încrederea acordată. De asemenea, acesta i-a mulţumit fostului preşedinte, George Bush, pentru ceea ce a îndeplinit în mandatul său.
Barack Obama a asigurat americanii că vor reuşi să treacă peste toate problemele.
"Ne vom ridica la înălţimea aşteptărilor", a afirmat acesta. "Suntem aici pentru că am ales speranţa, unitatea de acţiune împotriva conflictului", a adăugat Obama.
Iată cele mai importante cuvinte rostite de Barack Obama în primul său discurs susţinut în calitate de preşedinte al Statelor Unite:
- America a prosperat datorită oamenilor care au rămas fideli strămoşilor noştri
- Munca noastră nu este mai puţin prosperă faţă de perioada dinaintea crizei
- Această criză ne-a atenţionat că piaţa nu poate să îi favorizeze doar pe cei prosperi
- Vom lucra cu foştii duşmani şi vom aduce pacea în Afganistan
- Ceea ce ne trebuie este o nouă eră a responsabilităţii
- Astăzi trebuie să ne aducem aminte cine am fost şi unde am ajuns
PRIMUL DISCURS AL LUI BARACK OBAMA, ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE AL SUA:


Peste un milion şi jumătate de oameni au venit la Washington special ca să urmărească ceremonia de învestire. Măsurile de securitate au fost fără precedent - peste 40 de mii de poliţişti şi agenţi ai serviciilor secrete au fost mobilizaţi pe străzile capitalei americane.
Barack Obama preia preşedinţia Statelor Unite într-un moment foarte dificil - economia este în criză, America are două războaie de gestionat, iar aşteptările oamenilor sunt uriaşe. Acum, Obama trebuie să arate că "Yes, we can!" nu a fost doar un slogan.
Cu alte cuvinte, Obama trebuie să arate că poate să schimbe sistemul, să salveze economia, să refacă relaţiile Statelor Unite cu vechea Europă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama SUA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close