Antena 3 CNN Externe Barack Obama şi Vladimir Putin, la prima întâlnire (VIDEO)

Barack Obama şi Vladimir Putin, la prima întâlnire (VIDEO)

Barack Obama şi Vladimir Putin, la prima întâlnire (VIDEO)
Sursa foto: Putin
07 Iul 2009   •   21:12

Relansarea relaţiilor ruso-americane a fost principalul subiect de discuţie în cadrul întâlnirii pe care Barack Obama a avut-o cu premierul rus Vladimir Putin. Întâlnirea celor doi lideri a venit după o scurtă perioadă de tensiuni.

Barack Obama a fost primit de Vladimir Putin la reşedinţa acestuia de la Novo Ogariovo, din apropiere de Moscova. Liderul de la Casa Albă l-a felicitat pe actualul premier rus pentru activitatea sa ca fost preşedinte şi a readus în discuţie relansarea relaţiilor ruso-americane.


"Avem o excelentă oportunitate de a realiza baze mai solide pentru relaţiile ruso-americane. Nu suntem poate de acord asupra tuturor chestiunilor, dar avem consultări în interesul popoarelor rus şi american", a spus Barack Obama.

Vladimir Putin a declarat că se bazează pe Barack Obama pentru relansarea relaţiilor dintre cele două ţări. "Istoria relaţiilor ruso-americane a cunoscut nuanţe. Au existat ani de prosperitate absolută, au existat momente de rutină cenuşie şi chiar de confruntare."

Întâlnirea celor doi vine după o scurtă perioadă de tensiuni. În ajunul sosirii sale în Rusia, preşedintele american a declarat că Vladimir Putin, fost agent al KGB, nu a ştiut să renunţe la reflexele sale din timpul războiului rece.



Antena3

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Barack Obama
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close