Antena 3 CNN Externe Barack Obama stă prost cu istoria. Preşedintele a făcut o greşeală în timpul discursului de la Cairo

Barack Obama stă prost cu istoria. Preşedintele a făcut o greşeală în timpul discursului de la Cairo

Barack Obama stă prost cu istoria. Preşedintele a făcut o greşeală în timpul discursului de la Cairo
Sursa foto: Barack Obama
05 Iun 2009   •   14:29

Preşedintele american Barack Obama a ţinut, joi, un discurs adresat musulmanilor. Chiar dacă a fost lăudat de mulţi lideri musulmani pentru discursul special conceput să repare imaginea pătată a Americii în lumea islamică, preşedintele a fost prins pe picior greşit de către presă.

În cadrul discursului rostit la Cairo, preşedintele a plasat în aceeaşi perioadă istorică Inchiziţia şi Califatul de la Cordoba, arată AFP. Cum era de aşteptat, greşeala fost ironizată de presă.

"Islamul se mândreşte cu o tradiţie tolerantă. Vedem acest lucru în istoria Andaluziei şi Cordobei din timpul Inchiziţiei", a spus Obama.

Preşedintele american a vrut să facă aluzie la ocupaţia musulmană din regiunea Al Andalus a Spaniei din secolul al VIII-lea până în secolul al XV-lea. El s-a referit şi la Califatul Cordobei, care a existat în secolele al X-lea şi al XI-lea. Aşadar, preşedintele SUA, a plasat, în mod greşit, în aceeaşi perioadă Califatul Cordobei şi Inchiziţia, arată El Mundo.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama discurs musulmani Cairo
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close