Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Statele Unite, dispuse să ajute Uniunea Europeană în criza datoriilor

Barack Obama: Statele Unite, dispuse să ajute Uniunea Europeană în criza datoriilor

Barack Obama: Statele Unite, dispuse să ajute Uniunea Europeană în criza datoriilor
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
de N.B.    |    28 Noi 2011   •   23:05

Statele Unite sunt dispuse să ajute Uniunea Europeană, a anunţat Barack Obama, luni, în urma unui summit Statele Unite - UE, care a avut loc la Casa Albă informează Reuters.

Criza datoriilor din Europa este o "problemă importantă" pentru economia Statelor Unite şi America are tot interesul să o vadă încheindu-se cu un succes.

La rândul său, UE a anunţat că se aşteaptă ca Statele Unite să acţioneze pe termen scurt pentru reducerea deficitului bugetar, conform textului publicat după întrevederea preşedintelui SUA, Barack Obama, cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy, şi cu şeful Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Anterior, Casa Albă îndemnase Uniunea Europeană să acţioneze "cu forţă şi determinare" pentru soluţionarea crizei datoriilor.

"Poziţia noastră este şi a fost mereu că este foarte important ca Europa să acţioneze cu forţă şi determinare încă de acum pentru gestionarea crizei", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Jay Carney, reiterând că Statele Unite sunt convinse că europenii pot face faţă crizei economice.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close