Antena 3 CNN Externe Barack Obama: Statele Unite sunt pregătite de mult timp pentru o eventuală intervenţie militară în Iran

Barack Obama: Statele Unite sunt pregătite de mult timp pentru o eventuală intervenţie militară în Iran

Barack Obama: Statele Unite sunt pregătite de mult timp pentru o eventuală intervenţie militară în Iran
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Feb 2012   •   19:46

Statele Unite cunosc "destul de bine" stadiul actual al programului nuclear iranian şi au pregătit de mult timp strategia pentru o eventuală intervenţie militară, dacă aceasta va fi necesară, a afirmat preşedintele Barack Obama, citat de AFP.
   
"Cunoaştem destul de bine ce se întâmplă în cadrul programului nuclear iranian", a declarat Obama într-un interviu acordat NBC. "Una dintre dificultăţi este că Iranul este mai divizat decât până acum şi este greu de spus cine ia deciziile în acest moment", a adăugat acesta.
   
Teheranul susţine că programul său nuclear are caracter civil, în timp ce Washingtonul suspectează Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare.
   
"Am plănuit de mult timp diverse opţiuni militare în ultimii ani, suntem pregătiţi să le aplicăm dacă va fi nevoie", a spus Obama, afirmând totuşi că se doreşte o soluţie politică. Preşedintele SUA a subliniat că Israelul încă nu a luat o decizie privind atacarea instalaţiilor nucleare iraniene.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close