Antena 3 CNN Externe Barack Obama: SUA este ?pe deplin pregătită? pentru racheta nord-coreeană

Barack Obama: SUA este ?pe deplin pregătită? pentru racheta nord-coreeană

Barack Obama: SUA este ?pe deplin pregătită? pentru racheta nord-coreeană
Sursa foto: barack obama
23 Iun 2009   •   18:27

Preşedintele american Barack Obama i-a asigurat pe americani că SUA este pe deplin pregătită pentru o posibilă lansare de rachetă de către Coreea de Nord către teritoriul american.
Într-un interviu pentru CBS, Obama a mai subliniat că armata şi administraţia sunt pregătite pentru orice eventualitate.
Regimul nord-coreean a ameninţat că ar putea lansa o rachetă către Hawaii, pe 4 iulie, chiar de Ziua Statelor Unite ale Americii.

Întrebat dacă declaraţiile sale înseamnă că Washington avertizează cu un răspuns militar, Obama a replicat: "Nu. Doar că ne pregătim pentru orice eventualitate. Nu vreau să speculez pe ipoteze. Dar vreau să îi asigur pe americani că toate lucrurile sunt la locul lor, în termeni de ce s-ar putea întâmpla."
Declaraţiile vin la puţin timp după ce un sondaj Gallup arăta că 51% dintre americani cred că regimul comunist coreean ameninţă securitatea SUA mai mult decât Iran, Irak, Afganistan sau Pakistan.
În plus, armata SUA a mărit apărarea pentru Hawaii de teama că Phenian ar putea lansa o rachetă, a anunţat secretarul apărării Robert Gates. El a menţionat că a mai aprobat trimiterea spre Hawaii a armamentului ?Theatre High Altitude Area Defence? -THAAD , cuplat cu un sistem radar, menit a doborî orice rachetă balisitică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close