Antena 3 CNN Externe Barack Obama: SUA nu intenţionează să îşi menţină trupele in Afganistan pe termen lung

Barack Obama: SUA nu intenţionează să îşi menţină trupele in Afganistan pe termen lung

Barack Obama: SUA nu intenţionează să îşi menţină trupele in Afganistan pe termen lung
Sursa foto: Barack Obama
28 Feb 2009   •   11:33

Preşedintele american Barack Obama a declarat că SUA nu intenţionează să îşi menţină forţele armate în Afghanistan pe termen lung. Obama a anunţat vineri şi un plan de retragere a trupelor din Irak în 18 luni. El a spus că este conştient de sentimentele afganilor, care s-au opus cu înverşunare invaziilor britanice şi sovietice pe teritoriul ţării lor.
?Unul dintre lucrurile pe care cred că trebuie să îl transmitem Afganistanului este acela că nu intenţionăm să fim prezenţi acolo pe termen lung?, a spus Obama, într-un interviu acordat televiziunii PBS, citat de AFP. Obama, care s-a opus politicii duse de predecesorul său George W. Bush în Irak, a fost de acord cu implicarea SUA în operaţiunile din Afganistan, unde s-au refugiat mulţi dintre extremiştii al-Qaida, artizani ai atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.
?Scopul nostru final este să oferim siguranţă poporului american?, a subliniat Obama, care nu a dat însă un termen al retragerii trupelor din Afganistan. ?Obiectivul meu este ca trupele americane să se întoarcă cât mai curând acasă, fără a lăsa însă posibilitatea ca situaţia din Afganistan să permită producerea unor noi atacuri teroriste asupra Statelor Unite?, a precizat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close