Antena 3 CNN Externe Barack Obama triplează efectivele mobilizate împotriva mareei negre din Golful Mexic (VIDEO)

Barack Obama triplează efectivele mobilizate împotriva mareei negre din Golful Mexic (VIDEO)

Barack Obama triplează efectivele mobilizate împotriva mareei negre din Golful Mexic (VIDEO)
Sursa foto: Obama
29 Mai 2010   •   11:54

Preşedintele american, Barack Obama, a ordonat vineri, în timpul unei deplasări în Louisiana, triplarea efectivelor mobilizate în regiunile de coastă ale Golfului Mexic deja afectate de mareea neagră sau care riscă să fie afectate în următoarele 24 de ore, potrivit AFP.
Obama a precizat că a cerut secretarului pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, şi comandantului gărzilor de coastă, amiralul Thad Allen, să "tripleze efectivele acolo unde petrolul a atins coastele sau unde ar urma să o facă în 24 de ore".
El a explicat că această decizie va permite administraţiei să intensifice lupta deja "istorică" împotriva catastrofei cauzate de explozia şi scufundarea, în urmă cu cinci săptămâni, a unei platforme petroliere exploatate de grupul BP, la 80 de kilometri de coastele statului Louisiana.
În cursul intervenţiei sale la Grand Isle, Obama a dat asigurări locuitorilor din regiunile afectate că nu îi va abandona.
"Ştiu că aţi avut partea voastră de încercări şi tragedii", a afirmat Obama, făcând referire la uraganul Katrina, care a afectat New Orleans în 2005, antrenând o reacţie a autorităţilor considerată insuficientă.
"Ştiu că au fost ocazii când v-aţi întrebat dacă va trebui să le înfruntaţi singuri", a adăugat preşedintele, cu ocazia unei vizite pe o insulă în largul statului Louisiana, cu ocazia celei de-a doua vizite de la începutul tragediei.
"Sunt aici pentru a vă spune că nu sunteţi singuri", a continuat el. "Nu vă vom abandona, nu vă vom lăsa să cădeţi. La un moment dat, camerele vor pleca. Presa va abandona probabil subiectul. Dar noi nu", a subliniat el.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: Barack Obama explozie coasta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close