Antena 3 CNN Externe Barack Obama va găzdui o întâlnire israeliano-palestiniană

Barack Obama va găzdui o întâlnire israeliano-palestiniană

Barack Obama va găzdui o întâlnire israeliano-palestiniană
Sursa foto: barack obama
02 Sep 2009   •   17:38

Preşedintele american Barack Obama va găzdui o întâlnire între liderii israelieni şi palestinieni la ONU în această lună. Shimon Peres, preşedintele Israelului, declara că summitul în trei cu Obama moderator între Benjamin Netanyahu şi Mahmoud Abbas ar putea duce la reluarea procesului de pace.
Întâlnirea este aşteptată să aibă loc la Adunarea Generală a ONU, care începe pe 23 septembrie.
"Cred că se vor întâlni până la finele lunii septembrie. Preşedintele Obama va fi liderul, iar eu cred că cel puţin există o şansă ca ei să decidă să redeschidă negocierile", declara Peres pentru Fox News.
El a subliniat că reprezentanţii Hamas nu vor fi incluşi la discuţii.

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a fost ferm în a susţine că discuţiile nu pot fi reluate până ce Israel nu îngheaţă construcţia de aşezări în Cisiordania, conform acordurilor din 2003.
Oficialii israelieni ar trebuie să aprobe o îngheţare temporară, fapt de care s-ar apropia. Disputa a creat tensiuni între noul guvern israelian şi Washington.

Peres adăug : "Negocierile sunt în curs. Cred că există o soluţie şi pentru aceasta. Trebuie să se întâmple repede. Este foarte greu să vonvingi propriul popor să facă atât de multe concesii, să îşi asume atât de multe riscuri. Dar este sarcina liderilor să meargă mai departe."
El a declarat că Netanyahu "este conştient de alegere, şi ştie că nu există nici o şansă, nicio scăpare sau alternativă de la a merge mai departe şi a face pace."
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close