Antena 3 CNN Externe Barack Obama va vizita Irakul, după ceremonia de inaugurare a preşedinţiei

Barack Obama va vizita Irakul, după ceremonia de inaugurare a preşedinţiei

Barack Obama va vizita Irakul, după ceremonia de inaugurare a preşedinţiei
04 Dec 2008   •   08:24

După ceremonia de inaugurarea a preşedinţiei, pe data de 20 ianuarie, Barack Obama intenţionează să facă o vizită în Irak. Preşedintele-ales al SUA l-a informat deja pe premierul irakian Nuri al-Maliki în legătură cu dorinţa sa de a efectua o vizită în Irak după ce va prelua atribuţiile, informează AFP.
Potrivit unui comunicat al biroului premierului irakian, Obama l-a contactat telefonic pe acesta. "Într-o convorbire telefonică, miercuri seară, el (Barack Obama) a salutat eforturile lui (Nuri al) Maliki privind ameliorarea situaţiei precare şi şi-a exprimat intenţia de a vizita Irakul după preluarea atribuţiilor" se arată în comunicat.
Barack Obama a declarat că "apreciază rolul important jucat de Guvernul irakian în adoptarea acordului (de securitate cu Statele Unite). El şi-a mia exprimat intenţia de a consolida cooperarea bilaterală, a confirmat respectul său pentru suveranitate şi unitate în Irak, şi-a reiterat intenţia de a colabora pentru combaterea teroriştilor şi s-a declarat în favoarea unei retrageri responsabile din Irak"
Preşedintele-ales al SUA a vizitat ultima oară Irakul pe 22 iulie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close