Barack Obama va vizita zona demilitarizată dintre cele două Corei

de Antena3.ro    |    12 Mar 2012   •   22:08
Barack Obama va vizita zona demilitarizată dintre cele două Corei Foto: INTACT Images/EPA

Preşedintele american Barack Obama va vizita zona de frontieră dintre cele două Corei şi va adresa un mesaj Coreei de Nord, în cadrul unei vizite la Seul la sfârşitul lunii martie, pentru un summit pe teme nucleare, a anunţat luni presa sud-coreeană, citată de AFP.

"Este prevăzut ca Obama (...) să comenteze problema Coreei de Nord şi să susţină un discurs cu privire la îngrijorările comunităţii internaţionale în privinţa Nordului şi la hotărârea Statelor Unite de a susţine alianţa americano-sud-coreeană", a anunţat cotidianul Chosun Ilbo, citând o sursă diplomatică.

În pofida numelui, zona demilitarizată (DMZ), care separă cele două ţări, este unul dintre locurile cele mai militarizate de pe planetă, iar Casa Albă a propus o vizită aici pentru a demonstra vigoarea alianţei dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, precizează cotidianul.
   
Autorităţile americane nu au confirmat aceste informaţii iar un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene a precizat că detaliile aceastei vizite nu au fost încă finalizate.


Parteneri
x close