Antena 3 CNN Externe Barack şi Michelle Obama nu vor să ia cina cu familia Sarkozy

Barack şi Michelle Obama nu vor să ia cina cu familia Sarkozy

Barack şi Michelle Obama nu vor să ia cina cu familia Sarkozy
Sursa foto: Obama Sarkozy
05 Iun 2009   •   15:45

Moment stânjenitor pentru Palatul Elysee. Barack şi Michelle Obama sunt aşteptaţi la Paris, vineri seara. Cu toate că se vor afla pe teritoriul francez, preşedintele american şi soţia sa au refuzat invitaţia adresată de Nicolas şi Carla Sarkozy, de a cina împreună.

Potrivit The Times, liderul de la Casa Albă nu vrea să petreacă cu preşedintele Franţei mai mult timp decât este necesar. Preşedintele american vizitează Franţa cu ocazia aniversării debarcării aliaţilor în Normandia, la 6 iunie 1945.

Barack Obama şi soţia lui vor fi cazaţi la reşedinţa ambasadorului Statelor Unite, situată la o distanţă de numai câţiva metri de apartamentele unde familia Sarkozy îşi petrece sfârşitul de săptămână.

Răceala dintre Barack Obama şi omologul său francez a început atunci când preşedintele Franţei a încercat să capteze atenţia la summitul G20 de la Londra. Sarkozy a vorbit pe un ton de superioritate la adresa preşedintelui american.

Preşedintele francez le-ar fi spus colegilor săi că Barack Obama este lipsit de experienţă şi neinformat în ceea ce priveşte schimbările climatice.

Luna trecută, Obama i-a spus unui ministru francez aflat în vizită la Washington: "Vă rog să-i transmiteţi lui Nicolas că în două luni voi cunoaşte totul despre schimbarea climatică".

Sâmbătă, Barack Obama şi Nicolas Sarkozy vor petrce după-amiaza împreună, în oraşul Caen. Apoi, cele două cupluri prezidenţiale vor participa la ceremonia oficiată la cimitirul american de la Colleville-sur-Mer.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close