Antena 3 CNN Externe Un bărbat a încercat să dea foc secției de votare de la Ambasada Rusiei în Chișinău

Un bărbat a încercat să dea foc secției de votare de la Ambasada Rusiei în Chișinău

Au fost momente de tensiune la Ambasada Rusiei din Chișinău, acolo unde un bărbat a încercat să incendieze secția de votare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2024   •   13:10

Un individ, care purta mască și mănuși medicinale, a încercat să incendieze secția de votare. El a declarat că nu vrea "să fie ales un fascist", scrie tv8.md.

Momentul a provocat panică printre cei prezenți la secția de votare, iar reacția promptă a polițiştilor a dus la evitarea unor consecințe mai grave.

Poliția l-a arestat pe bărbat, iar investigațiile sunt în desfășurare pentru a clarifica circumstanțele exacte ale incidentului.

Ministerul de Externe al Rusiei condamnă încercarea de a incendia Secția Consulară a Ambasadei Rusiei la Chișinău

"Condamnăm ferm încercarea de a incendia Secția Consulară a Ambasadei Rusiei la Chișinău.  

Ne așteptăm la o pedeapsă corectă și severă pentru "aruncător de flăcări".

Mulțumim cetățenilor pentru curaj și conștiință civică. În ciuda oricăror provocări, votul la secția de votare continuă ca de obicei.  

Observăm o activitate ridicată și un număr mare de persoane dispuse să participe", a transmis Ministerul de Externe al Rusiei.

Este ultima zi de alegeri în Rusia

Este ultima zi de alegeri în Rusia, iar Vladimir Putin este tot mai aproape de momentul în care va obţine un nou mandat de preşedinte. Sunt anunţate mai multe acţiuni de protest, așa cum a cerut Alexei Navalnîi cu două săptămâni înainte să moară.

Astfel opoziţia a cerut susţinătorilor săi să voteze în acelaşi timp, la prânz, în cadrul unei acţiuni denumite "Prânz împotriva lui Putin".

Între timp, 55 de state şi Uniunea Europeană condamna alegerile prezidenţiale, desfăşurate inclusiv în teritoriile ocupate ale Ucrainei. 

Cea de a doua zi a scrutinului a fost fost tulburată de noi atacuri ucrainene asupra Belgorod, situat la doar câţiva kilometri de graniţă. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close