Antena 3 CNN Externe Un bărbat arestat pentru uciderea fiicei sale a omorât un om pentru a trece drept mort și a scăpa de închisoare, în India

Un bărbat arestat pentru uciderea fiicei sale a omorât un om pentru a trece drept mort și a scăpa de închisoare, în India

Poliția din statul indian Uttar Pradesh a arestat un bărbat de 36 de ani, care a ucis o persoană similară ca vârstă și corpolență, pentru a-i atribui propria sa identitate, anunță BBC.

Un bărbat arestat pentru uciderea fiicei sale a omorât un om pentru a trece drept mort și a scăpa de închisoare, în India
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2021   •   09:00

Sudesh Kumar, suspectul arestat, a beneficiat de complicitatea soției sale, pe care polițiștii au reținut-o, de asemenea.

Kumar fusese deja arestat în 2018, fiind acuzat de uciderea fiicei sale de 13 ani.

În timpul pandemiei, el a fost eliberat condiționat. 

BBC notează că unele state indiene au eliberat condiționat mai mulți deținuți în tentative a de preveni cazurile de COVID-19 în închisoare.

Kumar credea că autoritățile urmează să-i anuleze eliberarea condiționată și a conceput, în libertate, un plan menit să-l salveze de detenție.

Planul presupunea uciderea unui bărbat cu înălțimea și greutatea similare cu ale lui Kumar.

Planul ucigaș, bazat pe "transfer de identitate"

Domen Ravidas, un zidar angajat de suspect pentru lucrări de reparație la domiciliul acestuia din urmă, a căzut victimă planului ucigaș.

Cadavrul lui Ravidas a fost descoperit pe un teren viran.

Victima era arsă într-o asemenea măsură încât identificarea era imposibilă. Însă asupra sa au fost găsite documentele de identitate ale lui Sudesh Kumar.

Anupama, soția lui Kumar, a identificat cadavrul ca fiind al soțului său.

Însă polițiștii au recuperat imagini de pe o cameră de supraveghere în care Kumar, viu și energic, pedala pe o bicicletă cu care transporta cadavrul lui Ravidas.

După ce au constatat că suspectul în cazul uciderii propriei fiice și-a înscenat moartea omorând încă o dată, polițiștii au primit un pont conform căruia Kumar urma să-și viziteze "văduva".

Ofițerii i-au arestat pe cei doi în casa lor din New Delhi.

Iraj Raja, un comandant al poliției regionale, i-a lăudat pe ofițerii care au lucrat la acest caz și a anunțat că aceștia vor fi recompensați.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close