Antena 3 CNN Externe Bărbat aruncat de viu ca hrană pentru porci de către mafia calabreză

Bărbat aruncat de viu ca hrană pentru porci de către mafia calabreză

Bărbat aruncat de viu ca hrană pentru porci de către mafia calabreză
de M.T.    |    28 Noi 2013   •   21:03

Mai mulţi asasini ai mafiei calabreze au bătut un rival cu o lopată, apoi l-au aruncat de viu ca hrană pentru porci, a anunţat poliţia italiană, la capătul unei anchete în care 20 de persoane au fost investigate pentru mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, informează Reuters.

Cel mai probabil, crima a avut loc în luna martie 2012, atunci când Francesco Raccosta a dispărut, iar corpul său nu a fost găsit, se arată într-o declaraţie a tribunalului din Reggio Calabria, sudul Italiei.

Unul dintre presupuşii asasini ai lui Raccosta a fost arestat după ce anchetatorii l-au surprins lăudându-se în timpul unei conversaţii telefonice care a fost interceptată.

„A fost o plăcere atât de mare să-l aud ţipând. Cred că nu a mai rămas nimic din el, porcii ăia chiar pot să mănânce”, ar fi spus suspectul.

Uciderea lui Raccosta a fost una din cele cinci care au avut loc ca represalii pentru asasinarea capului Domenico Bonarrigo, împuşcat de trei ori cu câteva zile înainte, în timp ce se afla la volan, au precizat anchetatorii.

Crimele făceau parte dintr-un război intern din cadrul 'Ndrangheta, numele mafiei calabreze, care avea ca scop obţinerea controlului activităţilor criminale în teritoriul situat în apropierea orăşelului Oppido Mamertina.

Ca urmare a rolului său dominant în traficul cu droguri din Italia şi Europa, mafia calabreză, formată din peste 100 de clanuri diferite, a eclipsat puterea economică a mafiei siciliene, Cosa Nostra.

×
Subiecte în articol: asasinat
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close