Antena 3 CNN Externe Un bărbat care striga sloganuri religioase a atacat cu cuțitul un polițist la Cannes

Un bărbat care striga sloganuri religioase a atacat cu cuțitul un polițist la Cannes

Un bărbat înarmat care a strigat sloganuri religioase, a atacat cu un cuțit un ofițer de poliție la Cannes. Acesta a fost salvat de vesta antiglonț.

Un bărbat care striga sloganuri religioase a atacat cu cuțitul un polițist la Cannes
Sursa foto: Twitter/ECiotti
de Alexandra Ionescu    |    09 Noi 2021   •   16:39

Atacul a avut loc la scurt timp după ora 6 dimineața, când bărbatul a amenințat personalul din afara Comisariatului principal de poliție din oraș „în numele Profetului”.

Atacatorul a fost descris de polițiști ca fiind un cetățean algerian în vârstă de 37 de ani, fără antecedente.. Poliția a spus că este un imigrant în Franța care a sosit din Algeria prin Italia și „a vrut să omoare un polițist”.

Atacul vine  la o săptămână după ce un alt cuțitar care striga „Allahu Akbar” și „Franța aparține Statului Islamic” a fost împușcat în gara Saint-Lazare din Paris.

El a fost împușcat de două ori în piept de către ofițerii de securitate și dus de urgență la spital în stare gravă. El nu era cunoscut anterior de serviciile de securitate.

Laurent Martin de Fremont, un oficial al sindicatului local de poliție, a declarat despre atacul de astăzi: „Atacatorul i-a făcut pe polițiști să deschidă geamul mașinii spunând că vrea informații.

„Apoi a lansat un atac feroce, țintând spre pieptul unui ofițer. A fost salvat datorită vestei sale antiglonț.

„Hainele și vesta ofițerului au fost într-o stare catastrofală după aceea. Aceasta arată cât de hotărât a fost atacatorul.

„Vesta antiglonț a fost ruptă până la placa de metal. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu cineva care a vrut să omoare un polițist.

Atacatorul provenea din portul algerian Skikda și a intrat în Franța prin Italia.

„A obținut un permis de ședere în Italia și a venit în Franța pentru a-și comite crima”, a spus David Lisnard, primarul Cannes.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a postat pe Twitter: „Un polițist de la Cannes a fost înjunghiat și rănit.

„Atacatorul a fost neutralizat de colegii săi. Mă duc imediat acolo în această dimineață să ofer tot sprijinul meu Poliției Naționale și orașului Cannes.

Ulterior, acesta a confirmat că ofițerul înjunghiat nu a fost rănit deoarece purta o vestă antiglonț.

 Lisnard a spus: „Unul dintre ofițeri a răspuns cu arma lui.

„Nu există morți și circumstanțele atacului sunt clarificate”.

Ambii oficiali au confirmat că magistrații specializați în antiterorism conduc acum ancheta.

Atacul de la Cannes vine în momentul în care îngrijorările legate de crimele violente și terorismul figurează printre principalele preocupări ale alegătorilor, în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din Franța din 2022.

×
Subiecte în articol: Cannes Franta atac Politie Stat Islamic
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close