Antena 3 CNN Externe Suma impresionantă pe care trebuie să o plătească un bărbat fostei soții pentru toate treburile casnice din timpul mariajului

Suma impresionantă pe care trebuie să o plătească un bărbat fostei soții pentru toate treburile casnice din timpul mariajului

Divorțul a venit cu multe cheltuieli pentru un bărbat care, acum, trebuie să-i plătească fostei soții o sumă uriașă drept despăgubire pentru munca la domiciliu pe care aceasta a făcut-o pe durata căsătoriei, timp de 26 de ani.

Suma impresionantă pe care trebuie să o plătească un bărbat fostei soții pentru toate treburile casnice din timpul mariajului
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   17:22

Doi soți din Spania au ales să pună capăt căsniciei după 26 de ani de mariaj. Acum, după divorț, bărbatul trebuie să achite 88.025,31 euro pentru toate treburile casnice realizate de fosta soție în toți acești ani. 

O primă hotărâre stabilise o sumă mai mare, 120.000 de euro, dar ambii au făcut apel și, în final, Tribunalul Provincial din Pontevedra a redus suma stabilită cu 32.000 de euro, scrie El Mundo.

Totodată, instanța a decis ca soțul să plătească fostei soții o pensie lunară de 350 de euro timp de trei ani, întrucât despărțirea "creează soției o situație de dezechilibru" în raport cu cea a soțului întrucât este evident că în timpul căsătoriei aceasta "nu a desfășurat nicio activitate de muncă stabilă". 

Femeia susține că în cei 26 de ani în care au fost căsătoriți s-a dedicat fundamental îngrijirii căminului și creșterii fiicei lor.

Cei doi s-au căsătorit în 1996 și, de atunci și până la despărțire, femeia a lucrat în afara domiciliului timp de 205 zile repartizate între 1997, 1999 și 2009, în timp ce soțul a desfășurat o activitate profesională pentru care a contribuit, generând dreptul la pensie.

Odată despărțită, ea a reintrat în lumea muncii, la vârsta de 58 de ani, ceea ce "îi lasă micul loc pentru aspirațiile profesionale".

Soțul a făcut recurs, solicitând reducerea pensiei compensatorii de la 120.000 de euro la 60.000 de euro.

×
Subiecte în articol: divort treburile casnice pensie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close