Antena 3 CNN Externe Bărbat care ameninţa că îl va asasina pe Obama, arestat de Serviciile Secrete americane

Bărbat care ameninţa că îl va asasina pe Obama, arestat de Serviciile Secrete americane

Bărbat care ameninţa că îl va asasina pe Obama, arestat de Serviciile Secrete americane
Sursa foto: Barack Obama
07 Iun 2009   •   13:29

Un bărbat, care a mărturisit funcţionarilor unei bănci că intenţionează să îl asasineze pe preşedintele american Barack Obama, a fost arestat vineri. Daniel James Murray, în vârstă de 36 de ani, a fost prins în apropierea localităţii Laughlin din statul Nevada. Autorităţile nu au declarat dacă bărbatul este considerat o reală ameninţare pentru preşedintele american.

Tatăl şi vecinii lui Murray îl descriu ca pe un om agitat, dar inofensiv, cunoscut pentru faptul că obişnuieşte să se plimbe pe stradă vorbind singur, îmbrăcat într-o pelerină. ?Este bolnav. Este bolnav de aproximativ 10 ani?, a declarat Michael Murray, tatăl bărbatului,

Murray a retras recent, în două tranşe, suma de 85.000 de dolari dintr-o bancă din St. George, Utah şi i-a spus funcţionarului de la ghişeu ?Suntem într-o misiune de asasinare a preşedintelui Statelor Unite?.

Conform plângerii penale depuse la Curtea Federală din Utah, Murray a deschis un cont bancar în valoare de 85.000 de dolari pe 19 mai, la Zions First National Bank. Atunci el s-a şi interesat de siguranţa contului său şi a spus: ?Cu toată dezordinea asta care se petrece sub conducerea preşedintelui Obama în domeniul economic şi bancar, sunt sigur că dacă s-ar întâmpla ca cetăţenii să îşi piardă banii, aceştia se vor răzvrăti şi vom vedea crime şi morţi?.

Pe 27 mai, bărbatul a revenit la bancă şi a încercat să retragă o parte din bani, dar nu avea la el toate actele necesare. "Nu vreau să fiu nerespectuos, dar dacă nu iau aceşti bani, cineva va muri", a spus el atunci. Directorul băncii i-a permis într-un final lui Murray să îşi retragă cei 12.000 de dolari solicitaţi, dar a insistat să îi fie returnaţi în bancnote de cel mult 50 de dolari. A doua zi, Murray s-a întors la bancă şi şi-a lichidat contul, precizează CNN.

Purtătorul de cuvânt al Serviciilor Secrete americane, Malcolm Wiley, a declarat că Murray nu a opus rezistenţă în momentul arestării, dar nu a dat mai multe detalii cu privire la desfăşurarea ulterioară a anchetei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama amenintare asasinare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close