Antena 3 CNN Externe Un bărbat din SUA condamnat pe viață pentru un jaf cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani petrecuți în închisoare

Un bărbat din SUA condamnat pe viață pentru un jaf cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani petrecuți în închisoare

Un bărbat din Arkansas, care a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a jefuit un fast food, cu un pistol cu apă va fi eliberat după 40 de ani petrecuți după gratii.

Un bărbat din SUA condamnat pe viață pentru un jaf cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani petrecuți în închisoare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   15:42

În 1981, Rolf Kaestel, acum în vârstă de 70 de ani, a jefuit un chioșc cu mâncare din Fort Smith și a luat 264 dolari. Guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a declarat că intenționează să comute pedeapsa și să-l declare pe Kaestel eligibil pentru eliberarea condiționată.

Există, însă, o perioadă de 30 de zile de așteptare pentru ca decizia guvernatorului să devină definitivă.

Kaestel, 70 de ani, a fost găsit vinovat de tâlhărie agravată și condamnat la închisoare pe viață după ce a jefuit fast-food-ul înarmat doar cu un pistol cu apă.

Bărbatul a depus mai multe cereri prin care a cerut comutarea pedepsei, însă ultima dintre ele, în care a spus că „poate mai am câțiva ani în care să mai pot aduce o contribuție cu adevărat substanțială societății” a sensibilizat autoritățile.

Realizatorul Kelly Duda și alte câteva persoane au făcut campanie de finanțare socială pentru eliberarea deținutului.

„40 de ani sunt mult prea mult pentru că a furat 264 de dolari cu un pistol cu apă”, a spus cineastul.

Chiar și casierul victimă a jafului, Dennis Schultterman, a făcut parte din mișcarea care a cerut eliberarea lui Rolf Kaestel.

 „Am petrecut multe nopți gândindu-mă la toate și nu-mi vine să cred că după tot acest timp el este încă în închisoare”, a spus Denis Schultterman.

Rolf Kaestel va fi eligibil pentru eliberare la 4 august.

×
Subiecte în articol: barbat inchisoare pistol cu apă jaf
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close