Antena 3 CNN Externe Bărbat infectat cu COVID timp de 10 luni: ”Voiam să mor în somn, nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”

Bărbat infectat cu COVID timp de 10 luni: ”Voiam să mor în somn, nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”

Dave Smith, un bărbat de 72 de ani, s-a infectat cu SARS-CoV-2 în primul val al pandemiei din Marea Britanie, în 2020. Englezul a fost fost testat pozitiv timp de 290 de zile.

Bărbat infectat cu COVID timp de 10 luni: ”Voiam să mor în somn, nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    28 Iun 2021   •   11:38

Timp de 10 luni bărbatul a ajuns de mai multe ori în stare gravă la spital. ”Ori de câte ori am mers în stare gravă la spital, soţia mea a început să-mi organizeze înmormântarea. A făcut-o de cinci ori“, mărturisește acesta pentru The Guardian.

În perioada infectării sale, Dave a efectuat 42 de teste PCR, a fost internat în spital de șapte ori și credea că o să moară. ”Uneori voiam să mor în somn, pentru că pur şi simplu nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ţi-e mai frică de viaţă decât de moarte”.

Cea mai dificilă perioadă a fost când a fost imobilizat la pat mai multe luni. ”La un moment dat am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic în picioare.”

Dave și-a pierdut speranța, iar soția se pregătea de înmormântare

Când starea lui se înrăutățea pe zi ce trecea, Dave a început să își pregătească alături de soția sa, propria înmormântare. S-a asigurat că aceasta are acces la documentele importante și la conturile bancare și chiar și-a luat rămas bun de la o parte dintre rude.

Situația a luat o întorsătură neașteptată când medicii au decis să încerce terapia cu anticorpi Regeneron. Starea lui Dave nu s-a înbunătățit imediat însă a început să se simtă mai bine în următoarele săptămâni, făcând progrese în fiecare zi.

”Am fost foarte mulțumit pentru că pentru prima dată în luni, i-am făcut soției mele o ceașcă de cafea. A fost prima dată când am putut face ceva pentru ea, în loc să facă totul pentru mine”.

La 45 de zile de la primirea medicamentului, Smith a primit un test PCR negativ.

”Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap, noi nu bem în general însă, am băut totul cu soția mea. Apoi am sunat pe toată lumea, spunând: ‘Sunt negativ, sunt negativ’.”

”Fiecare zi în care trăiesc, acum este un bonus. Întotdeauna spun că atunci când stai întins în jgheab, tot ce vezi sunt stelele. Am fost atât jos încât totul este strălucit acum ".

Dave Smith a fost tratat cu același cocktail cu care a fost tratat și Donald Trump, tratament care împiedică infectarea unor celule noi și care conţine doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab. Dave a beneficiat de acest tratament în urma unui program special prin care se poate administra o terapie neautorizată, dacă nu există alt tratament satifăcător. În Marea Britanie, tratamentul acesta nu este autorizat însă prin intermediul acestui program Dave a reușit să beneficieze de acest tratament și s-a însănătoșit. 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close