Antena 3 CNN Externe Un bărbat și-a denunțat propria soție pentru că a criticat războiul din Ucraina

Un bărbat și-a denunțat propria soție pentru că a criticat războiul din Ucraina

Un locuitor al unui sat rus din regiunea Moscovei s-a plâns poliției că soția sa și-a exprimat sentimente ”anti-ruse” în legătură cu războiul.

Un bărbat și-a denunțat propria soție pentru că a criticat războiul din Ucraina
Sursa foto: Gettyimages | Denis Davydov / EyeEm
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2022   •   21:15

Bărbatul ”a cerut să se ia măsuri împotriva soției sale”, care exprimă ”sentimente anti-ruse” în legătură cu războiul și ”se întoarce împotriva guvernului” lor.
În Rusia au fost inițiate mii de dosare administrative și zeci de dosare penale pentru ”falsuri despre armata rusă”, multe dintre ele după denunțuri. 

De exemplu, în orașul rus Penza, elevii și-au denunțat profesorul, care a vorbit despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în termeni neacceptați de Moscova, potrivit Unian.

Într-unul dintre numerele publicației The Economist, un articol a fost publicat  sub titlul ”Putin nu a reușit să pună mâna pe Ucraina, dar a câștigat opresiunea Rusiei”.

Jurnaliştii notează că războiul readuce la Moscova atmosfera vremurilor lui Stalin. denunțurile au devenit  din nou un obicei, iar frica de a-ți exprima liber gândurile obligă oamenii să se cenzureze chiar și în cercurile prietenilor apropiați.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina denunt
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close