Antena 3 CNN Externe Bărbat cu dublă cetățenie, care venea în România, prins cu armament pe aeroportul din Chișinău

Bărbat cu dublă cetățenie, care venea în România, prins cu armament pe aeroportul din Chișinău

Alerta dupa ce un bărbat de 42 de ani cu dublă cetăţenie, ucraineană şi americană, care venea spre România, a fost descoperit pe Aeroportul din Chişinău cu mai multe bagaje în care se afla echipament militar.

Bărbat cu dublă cetățenie, care venea în România, prins cu armament pe aeroportul din Chișinău
Sursa foto: unimedia.info
de Redacția Antena 3    |    29 Apr 2022   •   16:21

La ieşirea din Republica Moldova vameşii au depistat şi un alt bărbat care avea în maşină armament. Acesta sustine ca se ducea in Germania. 

"Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model Jeep Compass, la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei", comunică Serviciul Vamal, potrivit Unimedia.

Potrivit oamenilor legii, șoferul a comunicat că se deplasează spre Germania și nu are nimic de declarat. În rezultatul controlului vamal, printre lucrurile personale au fost depistate: un pistol de sistem Flobert calibru 4,5 mm de model ZBROIA, gloanțe SELLIER&BELLOT 4 mm (Flobert) – 106 buc. și un cuțit cu lamă de 17 cm, toate fiind nedeclarare conform prevederilor legislației în vigoare.

„În al doilea caz, funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, Serviciul persoane fizice au supus controlului de specialitate bagajele pasagerilor de la cursa Istanbul - Chișinău (punctul de pornire Houston). În rezultatul controlului vamal, în bagajul unui bărbat cu cetățenie dublă (SUA și UA), în vârstă de 42 de ani, au fost depistate mărfuri: veste antiglonț şi componente ale acestora, căști antiglonț, lunete şi binocluri de diferite modele, truse medicale, accesorii pentru arme, toate nedeclarate organului vamal. 

De menționat, că în ambele cazuri bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale. Totodată, în al doilea caz a fost sesizată Direcția Urmărire Penală a Serviciului Vamal, cazul fiind investigat în continuare”, anunță Serviciul Vamal.

După atacul cu lansatoare de grenade, în regiunea separatistă Transnistria se fac pregătiri militare, au fost testate alarmele de atac aerian, sistemul de alertare a populaţiei, dar se fac şi liste cu buncărele pentru adăpostirea populaţiei.

×
Subiecte în articol: barbat dublă cetățenie armament Chisinau
Parteneri
Horoscop chinezesc iunie 2023. Cine dă lovitura la începutul verii
x close