Antena 3 CNN Externe Bărbat împuşcat mortal DIN GREŞEALĂ, la Zidul Plângerii de la Ierusalim

Bărbat împuşcat mortal DIN GREŞEALĂ, la Zidul Plângerii de la Ierusalim

Bărbat împuşcat mortal DIN GREŞEALĂ, la Zidul Plângerii de la Ierusalim
Sursa foto: Foto:wkzo.com
21 Iun 2013   •   12:16

Un bărbat evreu a fost împuşcat mortal, vineri, lângă Zidul Plângerii de la Ierusalim, după ce un gardian l-a confundat cu un militant palestinian, scrie BBC, care citează poliţia locală.

Focurile de armă s-au auzit în jurul orei 7.40 (ora locală), când sute de credincioşi se aflau la Zidul Plângerii pentru rugăciunea de dimineaţă.

Potrivit poliției, gardianul a tras mai multe focuri de armă asupra bărbatului, după ce l-ar fi auzit strigând "Allahu Akbar" ("Allah e mare").

Presa israeliană scrie că bărbatul ar fi fost văzut în timp ce scotea ceva din buzunar, în timp ce ieșea dintr-o toaletă publică din zonă.

Zidul Plangerii este locul din Ierusalim cel mai iubit de evreii din intreaga lume. Situat in partea de vest a cetatii, la mar­ginea Muntelui Templului (moscheea de sub cupola aurie), Zidul Plangerii se afla la intersectia a doua mari culturi si credinte: cea evreiasca si cea musulmana.

Zidul ramas din vechiul Templu este cel mai sfant loc al evreilor deoarece acesta este tot ce a mai ramas din Templul lui Solomon

×
Subiecte în articol: Ierusalim
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close