Antena 3 CNN Externe Un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare sub acuzația că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook

Un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare sub acuzația că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook

Un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare sub acuzația că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook în ultimul an, potrivit Departamentului de Justiție din SUA.

Un bărbat din Texas a fost condamnat la 15 luni de închisoare sub acuzația că a răspândit informații false despre COVID-19 pe Facebook
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    07 Oct 2021   •   21:45

Autoritățile au spus că bărbatul de 40 de ani a postat 2 informații false pe Facebook, în care a susținut că a plătit pe cineva infectat cu COVID-19 să lingă obiecte dintr-un magazin din San Antonio. O captură de ecran a fost trimisă centrului Southwest Texas Fusion (SWTFC), care ulterior a contactat biroul FBI-ului din San Antonio.

După mai multe investigații s-a descoperit că amenințarea bărbatului era falsă - el nu a plătit pe nimeni să răspândească coronavirus. Acesta a recunoscut ulterior că postarea lui nu era adevărată.

”Cei care amenință că folosesc COVID-19 ca o armă împotriva celorlalți va fi tras la răspundere pentru acțiunile sale, chiar dacă aceste amenințări sunt false. 

Acțiunile lui Christopher Perez au intenționat să răspândească frica și panica”, a spus FBI-ul într-o declarație. 

În afara celor 15 luni de detenție, Perez va trebui să plătească o amendă de 1.000 de dolari.

În timpul pandemiei, postările false, precum cele ale lui Perez au luat amploare pe platformele de social media, și au împiedicat lupta împotriva dezinformării.

Facebook a spus că a șters peste 20 de milioane de postări false și a închis peste 3.000 de conturi, potrivit CBS News.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close