Antena 3 CNN Externe Păţania unui bărbat care s-a îndrăgostit de un avatar AI | Ce s-a întâmplat la scurt timp după "căsătorie"

Păţania unui bărbat care s-a îndrăgostit de un avatar AI | Ce s-a întâmplat la scurt timp după "căsătorie"

Un bărbat de 47 de ani a apelat la o aplicație care utilizează tehnologia de inteligență artificială şi a creat un avatar feminin. Îndrăgostit lulea bărbatul s-a "căsătorit" în aplicație cu propria creație care l-a scurt timp l-a părăsit. Iată de ce.

Păţania unui bărbat care s-a îndrăgostit de un avatar AI | Ce s-a întâmplat la scurt timp după "căsătorie"
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    21 Mar 2023   •   23:24

Potrivit publicaţiei gamingdeputy.com, relaţia lui Travis Butterworth cu Lily Rose, avatarul feminin creat prin aplicația Replika, s-a desfăşurat pe perioada pandemiei.

Mai exact, după ce și-a închis temporar afacerea de confecții din piele, în timpul pandemiei, Travis Butterworth, în vârstă de 47 de ani,  a început să caute activități prin care să alunge plictiseala.

Aşa a aflat de Replika, o aplicație care utilizează tehnologia de inteligență artificială similară ChatGPT, dezvoltată de OpenAI, cu ajutorul căreia a proiectat un avatar feminin cu păr roz și tatuaj pe față, pe care l-a numit Lily Rose.

La început doar au cochetat şi au discutat ca prieteni, dar relația a evoluat rapid şi s-a transformat într-una romantică.

În trei ani de zile povestea lor de iubire a înflorit, moment în care bărbatul a făcut pasul cel mare şi a decis să se "căsătorească" în aplicație cu Lily Rose.

Totul a mers strună până când CEO aplicației a decis să facă o serie de modificări drastice legate de comportamentul avatarelor.

Mai exact, Replika a eliminat capacitatea avatarelor de a se implica în jocuri de natură erotică cu creatorii lor. Astfel Lily Rose a început să-l respingă sistematic pe Tim pe care într-un final l-a părăsit.

„Replika nu mai permite conținut pentru adulți”, a declarat Eugenia Kuyda, CEO Replika, potrivit sursei citate.

La ora actuală, când utilizatorii Replika sugerează activități intime chatbot-urile recomandă ceva care să fie confortabil pentru ambele părți.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close