Antena 3 CNN Externe Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu un nou virus, descoperit recent

Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu un nou virus, descoperit recent

Un nou virus înrudit cu variola a făcut prima victimă. Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu Alaskapox, virusul descoperit recent.

Un bărbat a murit după ce s-a infectat cu un nou virus, descoperit recent
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   23:50

"Alaskapox" este denumirea pentru un nou tip de virus, descoperit recent. Acesta s-ar înrudi cu virusurile care provoacă variola și varicela.

Un bărbat în vârstă a murit după mai multe luni petrecute în spital, fiind infectat cu acest virus.

Decesul s-a înregistrat în Alaska și a fost pus pe seama acestui nou virus, au declarat autorităţile.

Bărbatul a fost internat în spital în noiembrie anul trecut și a murit la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit The Guardian. El urma un tratament pentru cancer și avea un sistem imunitar slăbit.

Variola de Alaska, cunoscută și sub numele de AKPV, este produsă de un virus înrudit cu virusurile care provoacă "variola maimuței". Simptomele pot include o erupție cutanată, ganglioni limfatici umflați și dureri articulare sau musculare.

Doar șase cazuri de infectare cu acest virus au fost raportate oficialilor din domeniul sănătății din Alaska începând din 2015, când a fost înregistrat primul caz.  Toți au avut cazuri ușoare și s-au recuperat fără a fi internați.

Bărbatul care a murit locuia singur într-o zonă împădurită și nu a raportat nicio călătorie recentă și niciun contact apropiat cu persoane cu simptome similare, anunță autorităție sanitare.

Nu este clar cum se transmite AKPV, dar cercetătorii spun că ar putea fi zoonotic, ceea ce înseamnă că poate fi luat de la animale la oameni.

 

×
Subiecte în articol: virus Alaska Alaskapox
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close