Antena 3 CNN Externe Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare 25 de ani a fost împuşcat mortal după ce a fost eliberat, în SUA

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare 25 de ani a fost împuşcat mortal după ce a fost eliberat, în SUA

Un bărbat din Philadelphia condamnat pe nedrept, care a petrecut aproape trei decenii în închisoare înainte de a fi eliberat, anul trecut, a fost împuşcat la o înmormântare.

Un bărbat care a stat nevinovat la închisoare 25 de ani a fost împuşcat mortal după ce a fost eliberat, în SUA
Sursa foto: .inquirer.com/
de Ştefan Petrică    |    23 Dec 2022   •   11:41

Nu au fost efectuate imediat arestări după ce Christopher Williams, în vârstă de 62 de ani, "a suferit răni prin împușcătură în cap" la cimitirul Mount Peace, a declarat poliția din Philadelphia într-un comunicat.

El a fost dus la Spitalul Universitar Temple, unde a fost declarat mort.

Williams fusese condamnat în două cazuri separate, o crimă triplă în 1989 și uciderea lui Michael Haynesworth

Decenii mai târziu, procurorii din Philadelphia au luat măsuri pentru a respinge condamnările pentru crimă împotriva lui Williams în ambele cazuri, după ce au găsit dovezi justificative pe care poliția le-a descoperit, dar nu le-a împărtășit niciodată avocaților apărării.

De la eliberarea sa în februarie 2021, Williams a lucrat ca tâmplar cu speranța de a-și începe propria afacere de construcții care să angajeze condamnați eliberați, a declarat avocatul lui Williams, Stuart Lev.

"Este incredibil de tragic. Tipul acesta a trecut prin zeci de ani de închisoare, 25 de ani condamnat la moarte, pentru crime pe care nu le-a comis, pentru că sistemul a eșuat", a spus avocatul acestuia.

×
Subiecte în articol: SUA impuscat mortal inchisoare
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close