Antena 3 CNN Externe Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico susține că nu a vrut să îl ucidă și vrea să îi ceară scuze

Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico susține că nu a vrut să îl ucidă și vrea să îi ceară scuze

Bărbatul care l-a atacat și rănit pe premierul slovac Robert Fico a susținut că nu a vrut să îl ucidă și că regretă gestul său.

Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico susține că nu a vrut să îl ucidă și vrea să îi ceară scuze
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Mai 2024   •   20:30

Fico a fost împușcat de patru ori săptămâna trecută, în timp ce își saluta susținătorii după o reuniune guvernamentală la Handlova, un oraș din centrul Slovaciei. De atunci, el a fost supus la două operații într-un spital din orașul Banska Bystrica, unde este în continuare tratat. 

Starea sa era joi "gravă, dar stabilă", potrivit spitalului.

Agresorul, identificat de presa slovacă drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost imediat arestat de gărzile de securitate ale lui Fico. Sâmbătă, un tribunal l-a plasat în arest preventiv pentru tentativă de omor cu premeditare. 

"În timpul interogatoriului, el a declarat că nu este de acord cu politicile actualului guvern", se arată în decizia redactată sâmbătă de judecătorul Roman Puchovsky, potrivit AFP. 

"Își dă seama că a acționat într-un mod total inadmisibil"

Agresorul a acuzat guvernul lui Fico că a desființat procuratura specială, a atacat mass-media, a oprit ajutorul militar acordat Ucrainei și politica sa față de UE.

Bărbatul "a repetat că nu a vrut să îl ucidă pe [Robert Fico], ci că a vrut să îl rănească și să îi afecteze sănătatea, că a țintit în partea inferioară a corpului", a scris un judecător. 

"Își dă seama că a acționat într-un mod total inadmisibil, că nu ar fi trebuit să rănească victima", a continuat acesta. 

Potrivit judecătorului, bărbatul și-a exprimat regretul pentru gest și dorește să îi ceară scuze premierului.

×
Subiecte în articol: Robert Fico premierul Slovaciei ranit scuze
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close