Antena 3 CNN Externe Un bărbat din SUA a stat din greşeală la închisoare timp de 44 de ani: "Acum trăiesc, m-am întors printre cei vii"

Un bărbat din SUA a stat din greşeală la închisoare timp de 44 de ani: "Acum trăiesc, m-am întors printre cei vii"

Un bărbat din Carolina de Nord, SUA a stat din greşeală la închisoare timp de 44 de ani pentru o faptă pe care nu a comis-o.

Un bărbat din SUA a stat din greşeală la închisoare timp de 44 de ani: "Acum trăiesc, m-am întors printre cei vii"
Sursa foto: CNN
de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   08:45

Totul s-a petrecut în 1976, în Carolina, SUA. Un juriu format numai din persoane albe l-a găsit pe bărbatul de culoare vinovat de viol şi intrare prin efracție. Urmare sentinței, Ronnie Long a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Bărbatul a luptat 44 de ani pentru a-şi demonstra nevinovăția

Long nu a acceptat nedreptatea care i-a fost făcută şi a încercat cu disperare timp de 44 de ani să-şi demonstreze nevinovăţia.

Abia în 2020, instanţa a decis să-i revizuiască situaţia şi s-a constatat că a fost condamnat din greşeală. Long a spus că, de la eliberare, viața a fost o tranziție și este fericit că are oameni iubitori în jur, ajutându-l să ajungă acolo unde vrea să ajungă. El și-a cumpărat una dintre mașinile de vis, un Cadillac, iar el și soția sa intenționează să cumpere o nouă casă.

„Acum trăiesc, m-am întors printre cei vii. Sunt o mărturie vie, ambulantă, a unei a doua șanse", a spus Long pentru CNN.

„Era închis când ambii părinti i-au murit, când fiul sau a absolvit”

Lupta a început din nou pentru că, bărbatul poate fi despăgubit cu doar 750.000 de dolari pentru suferință îndurată şi deceniile pe care le-a petrecut în închisoare fiind nevinovat.

"Era închis când ambii părinti i-au murit, când fiul sau de doar câteva zile, in momentul condamnării, a absolvit. A pierdut totul in cei 44 de ani si cu siguranța merita mai mult decât a primit", a mai spus avocatul.

Mai exact, potrivit legii el poate primi doar 50.000 de dolari pentru un an de detenție, dar suma totală este plafonată la 750.000 de dolari. Asta însemnă că a încetat sa mai fie plătit, după cel de-al 15-lea an de închisoare.

Mai multe organizații si oameni politici s-au oferit să îl sprijine în lupta împotriva legii

Potrivit avocatului, Ronnie Long este recunoscător că va fi despăgubit, dar suma este complet inadecvată pentru a-l compensa pentru cei 44 de ani de privare de libertate.

Mai mult, bărbatul a declarat că va lupta până la capăt şi spera sa obțină ceea ce merita de la un stat care l-a băgat intenționat in închisoare. Mai multe organizații si oameni politici s-au oferit să îl susţină în acest demers.

×
Subiecte în articol: SUA inchisoare barbat greseala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close