Antena 3 CNN Externe Un bărbat din SUA petrecut 45 de ani în închisoare pentru uciderea soției sale. Acum, un tribunal i-a declarat nevinovăția

Un bărbat din SUA petrecut 45 de ani în închisoare pentru uciderea soției sale. Acum, un tribunal i-a declarat nevinovăția

Un bărbat din SUA petrecut 45 de ani în închisoare pentru uciderea soției sale în 1974, dar condamnarea sa de acum aproape cinci decenii a fost anulată din cauza unor noi probe.

Un bărbat din SUA petrecut 45 de ani în închisoare pentru uciderea soției sale. Acum, un tribunal i-a declarat nevinovăția
Sursa foto: Facebook/Ohio Innocence Project
de Alexandra Ionescu    |    01 Noi 2021   •   11:14

Isaiah Andrews, care a petrecut 45 de ani în închisoare pentru crima pe care a susținut în mod repetat că nu a comis-o, a fost achitat de judecătorul Timothy J. McGinty de la Curtea Common Pleas din județul Cuyahoga. După ce juriul a părăsit sala, Andrews și-a îmbrățișat avocații și alți bărbați ale căror condamnări în județul Cuyahoga au fost anulate cu ajutorul Ohio Innocence Project.

Juratii au deliberat mai mult de doua ore, timp de doua zile, pentru a ajunge la verdictul unanim de nevinovăție la acuzatia de crimă.

Unul dintre jurați, care a fost de acord să vorbească cu cleveland.com sub condiția anonimatului, a spus că juriul a descoperit că nu există dovezi care să-l lege pe Andrews de ucidere. Era fericit că Andrews a avut o a doua șansă să-și curețe numele.

„Sunt fericit că s-a făcut dreptate pentru Isaiah Andrews”, a spus juratul. „Tipul a fost în închisoare pentru ceva ce nu a făcut.”

Andrews le-a spus reporterilor în sala de judecată după audiere că verdictul de nevinovat ”i-a luat o piatră de pe inimă”.

„Am devenit liber”, a spus el.

Avocatul apărării Marcus Sidoti și avocatul personalului Ohio Innocence Project, Brian Howe, au declarat după audiere că juriul a făcut ceea ce era corect.

Sidoti a numit condamnarea lui Andrews, cei 45 de ani petrecuți în închisoare, o „gravă nedreptate”. Howe a spus că Andrews, care are nevoie acum de un scaun cu rotile, nu va putea niciodată să-și recupereze ultimii 46 de ani din viață.

×
Subiecte în articol: SUA ucidere barbat Isaiah Andrews
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close