Antena 3 CNN Externe Un bărbat s-a luptat cu un urs grizzly într-o cabană izolată din Alaska timp de o săptămână până când a fost în sfârșit salvat

Un bărbat s-a luptat cu un urs grizzly într-o cabană izolată din Alaska timp de o săptămână până când a fost în sfârșit salvat

Un bărbat din Alaska a fost găsit, rănit, dar în viață, după ce s-a luptat timp de o săptămână cu un urs grizzly care revenea într-una la cabana lui din sălbăticie. Omul nu a avut cum să contacteze pe nimeni.

Un bărbat s-a luptat cu un urs grizzly într-o cabană izolată din Alaska timp de o săptămână până când a fost în sfârșit salvat
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iul 2021   •   16:42

Pare o poveste desprinsă din scenariul filmului ” The Revenant” ( Legenda lui Hugh Glass), dar din fericire întâmplarea a avut un final fericit. 

Un bărbat în vârstă 50 de ani se afla singur într-o zonă minieră la apoximativ 64 de kilometri de orașul Nome când a întâlnit un urs grizzly care l-a atacat și l-a târât de-a lungul râului.

Fiind înarmat cu un pistol, bărbatul a reușit să scape, dar a fost urmărit de ursul care a continuat să-l atace timp de o săptămână.

”A spus că ursul revenea în fiecare seară și că nu a dormit de câteva zile de frică” a declarat Locotenentul Jared Cabajal, unul dintre salvatori, potrivit The Guardian.

Un elicopter al pazei de coastă care survola zona l-a observat pe bărbatul care dădea disperat din mâini și care scrisese ”Ajutor” pe acoperișul cabanei unde se adăpostise.

A fost un noroc chior, deoarece elicopterul tocmai își modificase puțin traiectoria pentru a evita niște nori. 

Când elicopterul a aterizat pentru a-l ajuta, bărbatul flutura un steag alb și era în stare de șoc. 

Atacurile urșilor grizzly au devenit mai dese în ultima perioadă. 

În luna iulie un ciclist a fost ucis de un urs în Montana, iar un ghid turistic a fost sfârtecat în aprilie în timp ce pescuia.

 

×
Subiecte în articol: Alaska urs grizzly
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close