Antena 3 CNN Externe Patru bărbați riscă închisoare după ce au furat o toaletă de aur în valoare de 6 milioane de dolari dintr-un palat

Patru bărbați riscă închisoare după ce au furat o toaletă de aur în valoare de 6 milioane de dolari dintr-un palat

Patru bărbați din Marea Britanie riscă pedeapsa cu închisoare după ce au furat un obiect de valoare, estimat la șase milioane de dolari, dintr-un palat din Anglia.

Patru bărbați riscă închisoare după ce au furat o toaletă de aur în valoare de 6 milioane de dolari dintr-un palat
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   22:03

Patru bărbați au fost inculpați pentru furtul unei toalete de aur de 18 carate dintr-un palat din sudul Angliei, unde a fost păstrată ca exponat de artă înainte de a fi furată într-un jaf la primele ore ale dimineții în 2019, au anunțat, luni, procurorii englezi, citați de Reuters. 

Toaleta complet funcțională, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (5,9 milioane de dolari), făcea parte dintr-o expoziție a unui artist conceptual italian la Palatul Blenheim, care este o atracție turistică majoră și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cei patru făptași cu vârste cuprinse între 30 și 39 de au fost acuzați de furt prin efracție și de transferul de bunuri infracționale și vor apărea în fața instanței  pe 28 noiembrie. 

Citește și: Miroase a alcool, deși nu bea nimic. Afecțiunea medicală de care suferă un bărbat care poate pica oricând un alcooltest

Palatul Blenheim, locul de naștere și casa liderului britanic din timpul războiului Winston Churchill, declarase în 2019 că este întristat de pierderea toaletei, care fusese expusă anterior și la Muzeul Guggenheim din New York.

 

×
Subiecte în articol: furt bunuri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close