Antena 3 CNN Externe Bărbaţi reţinuţi după ce au jefuit patru imigranţi sirieni

Bărbaţi reţinuţi după ce au jefuit patru imigranţi sirieni

Bărbaţi reţinuţi după ce au jefuit patru imigranţi sirieni
Sursa foto: Foto:Agerpres/Xinhua
07 Sep 2015   •   17:23
Trei bărbaţi au fost reţinuţi de autorităţile ungare, suspectaţi că ar fi promis unor imigranţi sirieni, pentru o sumă de 2.000 de euro, o cursă din punctul de frontieră de la Roszke până în Budapesta, după care au dispărut cu banii încasaţi, informează site-ul agenţiei de presă ungare MTI.
 
Purtărul de cuvânt al poliţiei locale, Csilla Gyugyi, a precizat, luni, că cei trei suspecţi s-au oferit să asigure transportul imigranţilor din Roszke, punct de frontieră dintre Ungaria şi Serbia, până în Budapesta pentru o sumă de 250 de euro de persoană. Patru imigranţi de origine siriană au acceptat oferta traficanţilor şi au plătit şi o garanţie suplimentară.

Ei s-au urcat în două maşini după care au pornit pe autostradă. 
 
Dar curând traficanţii au oprit maşinile şi i-au ameninţat pe cei patru cu o armă să coboare şi să le dea banii. După ce au încasat 2.000 de euro de la imigranţi, suspecţii i-au lăsat pe autostradă şi au plecat mai departe. 
 
Csilla Gyugyi a mai precizat că trei suspecţi se află în arest în Szeged, un oraş din sud-estul Ungariei, aflat la 15 kilometri de Roszke.
 
Vineri, aproximativ 300 de imigranţi au ieşit cu forţa din centrul de recepţie de lângă gara Roszke, din sudul Ungariei, în apropiere de frontiera cu Serbia, mulţi dintre aceştia au fugit către autostrada M5, potrivit poliţiei locale.
 
 

×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close